acil destek
0501 570 70 70
×

DR YULA SAYFASINA HOŞGELDİNİZ

10501 570 70 70 no' lu telefondan Bizimle İletişime Geçin
2 Randevu Tarihinizi Belirleyin
3 Tedavi Sürecinize Hızlıca Başlayın !

Daha fazla bilgi için info@dryula.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Hafta içi 09:00 - 18:00
Cumartesi 09:00 - 18:00
Pazar Kapalı

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Boyun Kireçlenmesi Nedir?

İnsan vücuduna şeklini veren omurun boyun bölümünde 7 tane omur kemiği vardır. Omurlarda var olan sıvı zamanla azalır ve omurlarda sertleşme meydana gelir.
Boyun omurgasında bulunan yapıların hasara uğraması, yıpranması, zedelenmesi ve özelliğini kaybetmesi sonucu oluşan hastalığa boyun kireçlenmesi veya servikal spondiloz denir. Bu sağlık sorunu zamanla omurlar arasında bulunan kanalları daraltır ve omurgada baskı oluşmasına neden olur.

Kireçlenme belirtileri tutulduğu ekleme göre değişiklik gösterir. Merdiven çıkarken zorlanma, dizde ağrı oluşması diz kireçlenmesi belirtileri arasında yer alır. Boyun kireçlenmesi ise farklı belirtilerle anlaşılır.

İçindekiler

Boyun Kireçlenmesi Rahatsızlığınızla İlgili 7/24 Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

Kireçleme Nedir?

Dejeneratif eklem halk arasında “kireçleme” hastalığı olarak bilinen sağlık sorunudur. Dejeneratif eklem vücutta bulunan tüm eklemlerde görülebilir. Boyun kireçlenmesi, kalça, bel, diz kireçlenmesi, parmak eklemleri dejeneratif eklem hastalığı görülen bölgelerdir.

Dejeneratif eklem kişinin hareketlerini kısıtlayan, kişinin yaşam konforunu düşüren bir hastalıktır. Omurga bölgesinde görülen dejeneratif eklem kalça ve diz bölgesini etkileyebilir. Bel bölgesinde yaşanan dejeneratif eklem diğer omurları etkileyebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Servikal spondiloz omurgada baskıya neden olur. Bunun sonucu rahatsızlık kol, omuz, ele vurabilir. Tedavi edilmeyen boyun kireçlenmesi dengesizlik, güç kaybı ve hareket kısıtlılığına neden olabilir.

Servikal spondiloz kişinin yaşam konforunu oldukça olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur. Kolda güç kaybı, kol ve el hareketlerinde kısıtlama gibi birçok olumsuzluğa neden olur.

Ayrıca omuriliği etkileyebilir. Omurilik etkileyen boyun kireçlenmesi dengesizlik gibi denge kaybına neden olabilir.

Doğal bütüncül (naturopatik) tedavi yöntemleri iyi gelir, hastanın şikayetini giderir. Ayrıca fizik tedavi, egzersizler, masaj da servikal spondiloz şikayetine iyi gelir.

Boyun kireçlenmesi tedavisi hastalığın şikayetine göre belirlenir. Sinir ve omurilik bası bulguları mevcut değil ise egzersiz, masaj, sağlıklı beslenme gibi koruyucu yöntemler boyun kireçlenmesi şikayetlerini geçirebilir.

Boyun kireçlenmesi ilaçları içinde ağrı kesici ve antienflamatuar ilaçlar vardır.

Boyun Kireçlenmesi Kimlerde Olur?

Servikal spondiloz riskini artıran bazı durumlar şunlardır:

  • Hareketsiz, sedanter yaşam tarzı
  • Aşırı kilo
  • İlerleyen yaş ( 40 yaş üzeri)
  • Boyun travmaları
  • Yanlış yastık kullanımı
  • Ani hareket
  • Ağır yük kaldırma

Belirtileri Nelerdir?

Bu rahatsızlık farklı belirtiler gösterebilir. Bu sağlık sorununun en yaygın belirtisi boyun ağrısıdır. Boyun kireçlenmesi ağrısı sırt, kol gibi diğer bölgelere vurabilir. Dejenerasyon omuriliği etkileyebilir, bu gibi durumlarda yürüme güçlüğü, bacaklarda güç kaybı, dizlerde boşalma gibi belirtiler görülebilir.

Boyun kireçlenmesinin bazı belirtileri boyun fıtığı ile aynı olabilir.

Başlıca belirtileri şunlardır:

  • Denge bozukluğu
  • Kulak çınlaması
  • Boyun bölgesinde sertlik
  • Omuz ve ense bölgesinde sertlik
  • Enseden başlayan baş bölgesine dağılan ağrı
  • Bazı durumlarda ellerde uyuşma, karıncalanma
  • Kol ve el hareketlerinde kısıtlama
  • Boyun ağrısı

Boyun Kireçlenmesi Neden Olur?

Boyun bölgesinde yedi tane omur kemiği vardır. Omur kemikleri birbirine diskler ve eklem bağları ile birleşir. Bu bölgede yer alan diskler herhangi bir dejenerasyondan ilk olarak etkilenir. Disklerde oluşan dejenerasyon nedeniyle içinde bulunan sıvılar azalır ve iki omur arasında sertlik ve hasar oluşur.  Bu sorun çevre yapıları da olumsuz etkiler. Disklerde meydana gelen dejenerasyon, sertleşme, kanal daralması boyun kireçlenmesine neden olur.

Belirtileri ve Tedavileri

Yaşın ilerlemesi insan vücudunda bazı hücre kayıplarına ve kireçlenme gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Kireçlenme, eklem hareketlerinin kısıtlaması, ağrı gibi sağlık şikayetlerine yol açabilir. Daha çok yaşlı bireylerde görülen bu sağlık şikayeti genç yaşta olan bireylerde de görülebilir. Boyun kireçlenmesi, kireçlenme hastalıkları içinde yaygın olarak rastlanan sağlık şikayetidir.

Boyun kireçlenmesine egzersizler, fizik tedavi iyi gelir. Doğal bütüncül (naturopatik) yöntemler ile boyun kireçlenmesi tedavi gerçekleşebilir, hastanın yaşam kalitesi yükselmesi amaçlanır.

Nasıl Anlaşılır?

Boyun kireçlenmesini anlamak için doktor öncelikle hastanın tıbbı öyküsünü dinler ve ayrıntılı fizik muayenesi yapar. Ardından röntgen, MR gibi görüntüleme yöntemleri isteyebilir. Boyun kireçlenmesi röntgen, MR gibi görüntüleme yöntemleri ile anlaşılır.

Kireçlenme kan tahlilinde çıkmaz, ancak doktor altta yatan başka hastalık ve genel sağlık durumu için kan tahlili isteyebilir.

Boyun Kireçlenmesi Ameliyatı

Servikal spondiloz tedavi edilmediği takdirde ilerle sinir ve omuriliğe baskı yaparak daha ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Bu gibi durumlarda ameliyata gerek duyulabilir.

Servikal spondiloz ameliyatı hastanın yaşı, genel sağlık durumu, var olan diğer hastalıklarına göre belirlenir. Boyun fıtığı ameliyatında sıkışma ve baskıya neden olan yapı uzaklaştırılır, bölge güvenlik altına alınarak, sağlıklı yapısına geri dönebilir.

 

Doğal Bütüncül (Naturopatik) Yöntemler ile Tedavisi

Tedavilerde boyun kireçlenmesi tedavisinde bazı ağrı kesiciler, merhemler, anti inflamatuar ilaçlar kullanır. Ancak bu ilaçlar sorunu ortadan kaldırmaz, geçici çözümler sunar. Üstelik uzun süre ilaç kullanımı baş, mide ve böbrek gibi organlarda  yan etkiler bırakabilir.

Doğal bütüncül (naturopatik) tedavi yöntemlerinin ise önceliği boyun kireçlenmesine neden olan ana sorunu ortadan kaldırmaktır. Bu sayede bu rahatsızlığın geçmesi hedeflenir.

Doğal bütüncül (naturopatik) tedavi yöntemleri kişinin yaşı, genel sağlık durumu, var olan hastalığına göre, kişiye özel planlanır.

Doğal bütüncül (naturapatik) tedavilerden PRP, ozon, CGF-PRP, proloterapi, akupunktur, hyaluronik asit enjeksiyonları gibi yöntemler boyun kireçlenmesine iyi gelebilir, hastalığı yüksek oranda iyileştirmesi amaçlanır.

Doç. Dr. Erkan Yula ve ekibi ile güvenilir tedavi yöntemleri ile sizlere yardımcı olmaktadır. Bilgi ve randevu için iletişime geçebilirsiniz.

Doğal bütüncül (naturopatik) tedavi yöntemleri hastalıkların kök nedenine iner, hastalığa neden olan kaynağı kurutmayı hedefler. Doğal bütüncül (naturopatik) tedavi yöntemleri vücudun enerji dengesini düzenleyerek, vücudun kendi kendini iyileştirmesini hedefler. Doğal bütüncül tedaviler tekdüze değildir; hastaya özel, kişisel tedavi planları belirlenir. Bu sayede hastalıklara neden kök neden ortadan kaldırarak, vücudun kendini iyileştirmesi desteklenir.

TOP