acil destek
0501 570 70 70
×

DR YULA SAYFASINA HOŞGELDİNİZ

10501 570 70 70 no' lu telefondan Bizimle İletişime Geçin
2 Randevu Tarihinizi Belirleyin
3 Tedavi Sürecinize Hızlıca Başlayın !

Daha fazla bilgi için info@dryula.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Hafta içi 09:00 - 18:00
Cumartesi 09:00 - 18:00
Pazar Kapalı

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Sedef rahatsızlığınız veya sedef başlangıcınız mı var ? Bizi şimdi arayın hemen Sedefinizi değerlendirelim. 

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 19:00

Sedef Nedir?

Sedef hastalığı, bağışıklık sisteminin neden olduğu bir cilt hastalığıdır; psoriasis olarak da adlandırılır. Cilt hücreleri olması gerekenden daha hızlı çoğalır ve cilt üzerinde hasara yol açar. Psoriasis hastalığında, deri üzerinde beyaz pullarla örtülmüş engebeli kırmızı lekeler oluşur.

Sedef hastalığı kronik bir sağlık şikayetidir, nedeni tam olarak bilinmemektedir. Doğal bütüncül (naturopatik) tedavi yöntemleri sedef gibi bağışıklık sistemi hastalıklarının ana nedeninin iyileştirmeyi hedefler, hastalıklara tedavi planları hazırlar.

Sedef hastalığına bakış açımız

Sedef hastalığı, cildi etkileyen bağışıklık sistemi (otoimmün) hastalıklarından biridir. Vücudu kaplayan cilt hücreleri olması gerekenden kat kat daha fazla çoğalır ve cilt üzerinde beyaz pullanma şeklinde sedef görüntüsüne neden olur.

Sedef hastalığı ilk olarak belirli bir bölgede başlamaz, vücudun el, ayak, diz, saç derisi, yüz, sırt gibi birçok bölgesinde çıkar. Psoriasis olarak da bilinen sedef hastalığının görseli kendine has beyaz pullarla kaplı, engebeli leke şeklindedir.

Sedef Rahatsızlığınızla İlgili 7/24 Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

İçindekiler

Sedef Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Sedef hastalığının en karakteristik belirtisi deri üzerinin kızarması ve pullanmasıdır. Bu hastalığın farklı çeşitleri vardır; bu nedenle belirtiler hastalık çeşidine göre farklılık gösterebilir.

Sedef hastalığının başlıca belirtileri şunlardır

  • Diz, dirsek, el, saçlı deri, genital bölge, boyun, sırt gibi vücudun çoğu bölgesinde çıkan kızarıklık, sedef renginde pullanma ve kabuklanma.
  • Psöriatik artrit (sedef romatizması). Sedef romatizması, eklemlerde kronik olarak şişme ve ağrıya neden olabilir
  • Saç derisinde çıkan sedef için yoğun saç dökülmesi
  • Tırnaklarda minik çukurlar, tırnakların kalınlaşması
  • Deride kaşıma hissi
  • Obezite, kalp, damar hastalıkları, diyabet gibi bazı hastalıklar
  • Deri üzerinde çatlak ve yara, kanama oluşması

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

Sedef Hastalığı Neden Olur? Çeşitleri Nelerdir?

Bağışıklık sistemi (otoimmün) hastalıklar çoğunlukla nedeni tam olarak bilinmeyen sağlık şikayetleridir. Psoriasis de bu sağlık şikayetlerinden biridir.

Sedef hastalığının neden olduğu, sebebi tam olarak bilinmez. Yapılan araştırmalar birçok etmenin birleşerek bu sağlık sorununa yol açtığı yöndedir. Bazı genetik hasarlar, bağışıklık sistemi hastalıkları hastalığı tetikleyebilir.

Sedef Hastalığını Tetikleyen Nedir?
Sedef hastalığını tetikleyen ana unsurlardan biri stres, üzüntü ve sıkıntıdır. Stres, sıkıntı gibi ruhsal sorunlar bağışıklık sistemini zayıflatır, psoriasis gibi hastalıklar tetiklenir. Ayrıca grip, aspirin gibi bazı romatizmal ilaçlar, alkol sigara sedef hastalığını tetikler.

Sedef hastalığına sebep olabilecek bazı durumlar şunlardır

  • Ağız, Mide ve Bağırsak flora bozukluğu, kabızlık, karaciğer detoks kapasitesinin düşmesi
  • Bipolar tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, Bazı tansiyon ilaçları
  • Stres, anksiyete, üzüntü, depresyon gibi bağışıklık sistemini zarara uğratan psikolojik sorunlar
  • Genetik faktörler
  • Cilt üzerinde yaşanan travmalar, latent doku asidozu, bozucu alanlar
  • Alkolizm Pasif ve aktif olarak tütün ürünlerini kullanmak
  • Soğuk ve kuru hava gibi iklim şartları
  • Beyaz kan hücrelerinin sağlıklı çalışmaması
  • Farenjit, boğaz enfeksiyonu, grip gibi bazı enfeksiyonlu hastalıklar sedef hastalığına neden olabilir.

Sedef Hastalığı Türleri

Sedef hastalığı; plak tipi psoriasis, protiatik artrit, eritrodermik, tırnak, gutta, püstüler psoriasis gibi türleri vardır.

Plak Tipi Psoriasis
Plak tipi psoriasis sedef hastalığının en yaygın türüdür, 10 hastanın 8’inde plak tipi psoriasis görülür. Psoriasis vulgaris olarak da bilinir. Cilt yüzeyinde kuru, kalın ve gümüş rengi pul kaplı plak oluşur. Plak tipi hastalıkta kaşıntı, kanama, ağrı çatlama gibi belirtiler olur. Psoriasis vulgaris olarak da bilinen hastalık büyür ve birleşebilir.

Plak tipi sedef çoğunlukla sırtın alt bölgesi, kafa derisi, diz, dirsek gibi bölgelerde görülür.

Psoriatik Artrit (sedef romatizması)
Psoriatik artrit ‘sedef romatizması’ olarak bilinen hastalık türüdür. Bu hastaların %30’unda sedef romatizması görülür. Psoriatik artrit vücudun eklem bölgelerini etkiler. Eklemlerde şişlik, ağrı en yaygın belirtileridir.

Sedef romatizması çoğunlukla el, ayak bölgelerinde görülür. Hastalık tedavi edilmediği takdirde kalıcı eklem hastalıkları oluşturabilir

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

Tırnak sedefi (tırnak psoriasisi)
Tırnak psoriasisi ‘tırnak sedefi’ olarak bilinen sağlık sorunudur. El veya ayak tırnaklarında oluşur. El veya ayak tırnaklarında çukurlaşma, renk değişimi, kalınlaşma en yaygın belirtisidir. Tırnak sedefi tedavi edilmediği takdirde tırnaklar kırılabilir, yerinden çıkabilir, tırnak kaybı yaşanabilir.

Eritrodermik Psoriasis
Eritrodermik psoriasis sedef hastalığının tehlikeli ve az rastlanan bir türüdür. Hastalarda güneş yanığını andıran lekeler oluşur. Hastalığın bu türü yavaş yavaş yada aniden gelişebilir. Aktif olduğu zamanlarda tüm vücuda dağılabilir. Eritrodermik psoriasis deride su, vücutta protein kaybı gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu gibi durumlarda hastaya acil müdahale gerekir.

El-Ayak Sedefi (Püstüler Psoriasis)
Püstüler psoriasis halk arasında el-ayak sedefi olarak bilinen hastalıktır. Sedef lekeleri el, ayak başta olmak üzere vücudun her tarafında çıkabilir. El,ayak sedefi ilk olarak küçük bir bölgede oluşur ve zamanla büyüyerek dağılır. En karakteristik belirtisi içi su dolu lezyonlar oluşmasıdır. El, ayak sedefi olarak bilinen püstüler psoriasis hastaya ateş, üşüme, halsizlik gibi sağlık sorunları yapabilir.

Guttat Psoriasis
Hastalığın bu türü çocuk ve genç yaştaki bireylerde görülür. Guttat psoriasis belirtileri arasında cilt üzerinde döküntü, damla şeklinde lezyonlar oluşmasıdır. Guttat psoriasis çoğunlukla bazı hastalıkların ilaçları yüzünden oluşur.

Sedef Tanısı Nasıl konulur?

Derinin diğer hastalıklarından ayırmak için ek testler gerekebilir. Sedef hastalığı özellikle aktif olduğu dönemlerde fiziksel muayene sırasında kolaylıkla teşhis edilebilir. Fiziksel muayene esnasında kulaklar, dizler, dirsekler, saç derisi, göbek deliği ve tırnaklar başta olmak üzere tüm vücut kontrol edilir. Fiziksel muayenenin yanı sıra şüpheli durumalarda biyopsi istenebilir. Fakat naturopatik bakış açısı ile bazı özel testler gerekebilmektedir.

Sedef Hastalığında Dr. Yula Yöntemi

Dr. Yula, naturopatik tıp yöntemleri sayesinde birçok kronik hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu vurgulamaktadır. Naturopatik tıp (bütüncül doğal tedavi)  hastalığın ilerlemesini durdurabilir ve semptomları geriletebilir.

Dr. Yula, hastalığı tetikleyen kişiye özgü faktörleri tespit eder ve bu kök faktörlere özgü naturopatik yöntemler ile iyileşmeyi hedefler. Bunun için hastanın beden, zihin ve ruhsal düzeyde ayrıntılı olarak değerlendirilmesi ve öykü kitabının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Zira tam şifa için hastalıklara üç boyutlu yaklaşılması gerektiğini savunur.

Dr. Yula, genel olarak göz ardı edilen veya henüz yaygın olarak bilinmeyen birçok faktörü sorgular ve tedavi için hastalığın sonucuna odaklanmaz, hastalık isminden yani etiketinden ziyade hastalığa götüren sebeplere göre tedavi planlar. Her kişide bu faktörler çok çeşitli de değişkendir. O nedenle Dr. Yula, sedef hastalığının tedavisini her kişide tamamen farklı olarak gerçekleştirir.

Fibromiyalji, (Yumuşak Doku,Kas Romatizması) rahatsızlığınız mı var? Dr. Erkan Yula' ı şimdi arayın hemen Fibromiyalji rahatsızlığınızı değerlendirelim. 

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

Sedef Tedavisinde Naturopatik Tıp

“Sedef hastalığı geçer mi?”  bunun cevabı hayır olarak bilinmektedir. Bu hastalık kroniktir bu nedenle  kesin tedavi sağlanamayacağı belirtilmektedir. Tedavide sıklıkla kortizon içeren kremler tavsiye edilmektedir ve başarı oranı yüksek değildir.
Ancak hastalığın semptomlarını iyileştirmek için bazı tedavi yöntemleri vardır. Tedaviler hastalığın görüldüğü bölgeye, hastalığın çeşidine, hastanın yaşına ve genel sağlık durumuna göre belirlenir. D vitamini, krem veya merhem gibi sedef hastalığı ilacı tedavilerde kullanılmaktadır.

Doğal bütüncül (naturopatik) tedaviler hastalığı iyileştirmek yerine, hastalığa neden olan ana sorunu tedavi etmeyi hedefler. Doğal bütüncül (naturopatik) tedaviler, sedef hastalığının ana nedeninin araştırır, bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışmasını amaçlar ve kişiye özel tedavi planları yapar. Doç. Dr. Erkan Yula sedef hastalığı için kişiye özel yol haritası çizer, hastalığın kök nedeninin tespit ederek iyileşmeyi hedefler.

Akupunktur  tedavisi oldukça etkili olan doğal bir tedavi yöntemidir.
Akupunktur sayesinde yaygın enlamasyon, stres,  karaciğer, safra kesesi meridyeni patolojileri ve yin yang dengesizliği  gibi birçok faktör ortadan kalkmasına yardımcı olur. Akupunktur noktalarından immunomodülatör (bağışıklık dengeleyici) noktalar tedaviye alınmalıdır.

Binlerce yıldır güvenle kullanılan bu kadim yöntem ehil ellerde oldukça güzel sonuçlar vermektedir. 

Sedef ve Bitkisel İlaçlar

İnsanlık tarihi boyunca hastalıkların tedavisinde bitkilerden faydalanmıştır. Günümüzde birçok ilaç bitki özütlerinden elde edilmektedir. Fitoterapi ve aromaterapi naturopatik tedavi yöntemleri arasında yer alır ve sedef tedavileri arasında yer alır.

Fitoterapi tedavisi sayesinde yangıların giderilmesi, karaciğer detoksunun kuvvetlendirilmesi, kan dolaşımının sağlıklı olması hedeflenir ve bağırsak mikrobiyotası desteklenir. Fitoterapide kullanılan bazı bitkisel ilaçlar sayesinde uykuya geçiş ve stres üzerine olumlu etki yapar.

Aromaterapide kullanılan bitkisel ilaçlar sayesinde yangılı noktaların tedavi edilmesi desteklenir, kişi ağrıdan uzak, rahat, huzurlu olarak günlük yaşantısına devam etmesi hedeflenir ve moodunu olumlu etkilemesine yardımcı olur.

TOP