acil destek
0501 570 70 70
×

DR YULA SAYFASINA HOŞGELDİNİZ

10501 570 70 70 no' lu telefondan Bizimle İletişime Geçin
2 Randevu Tarihinizi Belirleyin
3 Tedavi Sürecinize Hızlıca Başlayın !

Daha fazla bilgi için info@dryula.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Hafta içi 09:00 - 18:00
Cumartesi 09:00 - 18:00
Pazar Kapalı

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

SİBO (ince bağırsakta aşırı bakteri üremesi) Doğal Bütüncül Tedavisi

SİBO Doğal Bütüncül (Naturopatik) Tedavisi
SİBO, ince bağırsakta olması gerekenden fazla bakteri üremesi sonucu gelişen rahatsızlıktır. İnce bağırsaklar besinlerin sindirilmesi, emilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlü olması için önemli bir yapıdır. İnce bağırsaklarda enfeksiyonlara karşı vücudu koruyan, bağışıklık sistemini düzenleyen lenfoid hücre ağı vardır. Vücut için bu kadar öneme sahip olan bir organda yaşanan değişim insan sağlığını olumsuz etkiler. SİBO ince bağırsakta yaşanan sağlık sorunlarından biridir. Tedavilerde genellikle  SİBO  için bazı ilaçları kullanır. Ancak bu tedaviler geçici olabilir, hastalık tekrar nüks edebilir.
Doğal bütüncül (naturopatik) tedavi yöntemleri SİBO ve SİBO’nun neden olduğu hastalıkları tedavi etmeyi hedefler.

SİBO Nedir?

İnce bağırsak, insan vücudunda sadece sindirim ve enzim görevi görmez, bağışıklık sisteminin güçlü olmasını da sağlar. İnce bağırsağın içinde olan lenfoid hücre ağı bağışıklık sisteminin güçlü olması, hastalıklardan korunmak için önemlidir. Bu organda aynı zamanda belirli sayı ve türde bakteri vardır. Bu bakteriler sağlıklı bir kişide olması gereken, sıradan bir durumdur. Yararlı bakteriler gıdalarla alınan zararlı bakteri ve mayalara karşı savaşır, besinlerin emilmesi bazı yararlı maddelerin üretilmesi, folat, K vitamini gibi vitaminlerin sentezlenmesini sağlar.
SİBO, ince bağırsakta bulunan bakterilerin sayılarının artması veya türlerinin değişmesiyle oluşan sağlık sorunudur.
SİBO oluşmasına tek bir bakteri türü neden olmayabilir, çoğu vakada birden fazla bakteri türlerinin artmasıyla bu sağlık sorununun oluştuğu tespit edilmiştir.
Bazı vakalarda ise kalın bağırsakta olması gereken bakterilerin ince bağırsakta çoğaldığına rastlanmıştır.
SİBO, ince bağırsağın işlevini ve yapısını hasara uğratabilir; mukoza hücrelerinde hasar vererek sindirimi sekteye uğratabilir.
İnce bağırsak mukozasında yaşanan hasar aşırı geçirgen bağırsak sendromu gibi hastalıklara neden olabilir.

SİBO Neden Olur?

SİBO ana nedeni tam olarak bilinmeyen kronik bir hastalıktır, bu konuda çalışmalar sürmektedir. Ancak bazı durumların bu hastalığı tetiklediği düşünülür.
Bilinen başlıca SİBO nedenleri şu şekilde sıralanabilir:
Mide asidi sekresyonu
Bağırsak sıvısının immunglobulin salgılaması
Kalın bağırsakta olması gereken içeriğin ince bağırsakta olması
Bağırsak kaslarının dalgalı hareketler halinde aktif olması
Bağırsak dengesinin bozulması
Çocukların yeterince anne sütü almaması
Az su tüketmek
Aşırı şeker kullanımı
Katkı maddelerin fazla kullanılması
Amalgam diş dolguları

SİBO Kimlerde Görülür?

Mide asidinde azalma yaşayanlar, hassas bağırsak sendromu olanlar, uzun süre doğum kontrol hapı kullananlar, sık sık antibiyotik kullananlar, alkol tüketenler, karaciğer, sirozu, böbrek yetmezliği, kronik pankreatit hastalığı olanlar, tip 1 ve tip 2 şeker hastaları, bağırsak ameliyatı geçirenler, crohn hastaları, çölyak hastaları, aşırı karbonhidrat ağırlıklı beslenenlerde SİBO görülme riski daha fazladır.

SİBO Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bir kişide SİBO olup olmadığı anlamak için nefes ile yapılan hidrojen ve metan gazı gibi SİBO testlerine başvurulur. Ancak bazı kişilerde SİBO hiçbir belirti göstermeden varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle hastalara tanı yeterince konmayabilir. Sıklıkla hastalar gaz ve şişkinlik şikayetinden yakınırlar.
Bu gibi durumları önlemek için hastanın risk faktörüne bakılır. Aşırı karbonhidrat, paketli gıda ağrılıklı ve yağlı beslenen kişiler, obezitesi olanlar,aşırı alkol tüketenler, şeker hastaları, karın şişliği, ishali aşırı olanlar, geçirgen bağırsak sendromu olanlar başlıca risk grubunda olanlardır.
SİBO Hastaları Ne Yemeli?
İnce bağırsakta olan bakteri ve mikroorganizmaların çoğalması nedeniyle oluşan SİBO beslenme ile doğrudan alakalıdır. SİBO hastaları uzman gözetiminde food-map diyeti yapmalıdırlar. Aşırı yağlı yiyecekler, işlenmiş gıdalar, paketli ürünler, alkol SİBO hastalarının yememesi gereken ürünlerdir.

SİBO Hangi Hastalıklara Neden Olur?

SİBO, bağırsak geçirgenliğinin hasara uğramasına neden olur. Ayrıca safra kesesi ve karaciğer asit yapısını bozar. Safra asit yapısının bozulması sonucu kişinin vitamin ve mineral emilimi tam gerçekleşmez. Ayrıca bağırsak duvarında istenmeyen sindirilmemiş gıda atıklarının vücut içine geçişi başlar.
SİBO, İBS (Irritable Bağırsak Sendromu), obezite, parkinson, rosacea, diyabet, fibromiyalji, çölyak, IBD (İnflamatuar Bağırsak Sendromu) gibi hastalıklara neden olabilir.

SİBO Rahatsızlığınızla İlgili 7/24 Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

SİBO Tedavi Yöntemi

SİBO kronik bir sağlık şikayetidir. Bu sebeple tedavisi hızlı bir şekilde olmaz. Tedaviler genellikle bakterleri aşırı çoğalmasını önlemeyi hedefler. Ancak hastalık için kesin sonuç alamayabilir, tedavi bitiminden bir süre sonra SİBO tekrarlayabilir.
Doğal Bütüncül (Naturopatik) Tıp ile SİBO Tedavisi
Doğal bütüncül tedaviler kişinin genel sağlık durumuna, yaşına, cinsiyetine bakılarak, kişiye özel uygulanır. En önemli aşama beslenme ile gerçekleştirilir.
SİBO tedavisinde doğal bütüncül yöntemler sadece geçici çözüm sağlamaz, altta yatan hastalık var ise o hastalığı da tedavi ederek, SİBO’nun ana nedenini bularak kesin iyileşme hedefler. SİBO tedavisinde kullanılan doğal bütüncül yöntemlerden bazıları şu şekildedir:
Ozon:
SİBO’nun en büyük nedenlerinden biri stresli yaşamdır. Ozon terapi kişinin stresini azaltıp, kişinin kendini daha mutlu ve iyi hissetmesini destekler.
Ayrıca ozon terapi bağırsakta kan dolaşımını ve oksijenlenmeyi artırmayı destekler; bu sayede bağırsak hareketlerini düzenlenmesine yardımcı olur.
Ozon terapi bağırsaklarda bulunan zararlı mikroorganizmaları azaltırak, toksik maddeleri uzaklaştırmayı destekler.
Destek gıdaları:
Fazla şeker, yağ, işlenmiş gıda, yağlı yiyecekler, paketli yiyecekler, fazla alkol tüketimi, az su tüketimi gibi yanlış beslenme SİBO’nun nedenlerindendir. Doğal bütüncül tıp yöntemlerinden biri olan destek gıdaları sayesinde yanlış beslenmenin yarattığı tahribat düzeltilerek, bağırsakların sağlıklı çalışması hedeflenir.
Destek gıdaları vitamin, mineral, amino asit, enzim, probiyotik ve bitkisel içerikler barındırır; toz, hap, sıvı, kapsül şeklinde verilir.
SİBO Doğal Bütüncül (Naturopatik) Tedavisi
SİBO için doğal bütüncül (naturopatik) tedavi yöntemleri kişiye özel planlanan tedavilerdir. Doğal bütüncül (naturopatik) tedaviler sadece SİBO şikayetlerini azaltmayı hedeflemez, neden olan ana sorunu tamamen iyileştirmeyi hedefler. Doğal bütüncül (naturopatik) tedaviler hastanın yaşı, cinsiyeti, genel sağlık durumu, var olan hastalığı gibi etkenlere bakılarak, hastaya özel belirlenir.
SİBO Tedavisin'de Dr. Yula Yaklaşımı

Dr. Yula, naturopatik tıp yöntemleri sayesinde bu hastalığın tedavisinin mümkün olabileceğini vurgulamaktadır. Naturopatik tıp (bütüncül doğal tedavi) etkili bir tedavi olarak adlandırılabilir.

Dr. Yula, hastalığı tetikleyen kişiye özgü faktörleri tespit eder ve bu kök faktörlere özgü naturopatik yöntemler ile iyileşmeyi hedefler. Bunun için hastanın beden, zihin ve ruhsal düzeyde ayrıntılı olarak değerlendirilmesi ve öykü kitabının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Zira tam şifa için hastalıklara üç boyutlu yaklaşılması gerektiğini savunur.

Dr. Yula, genel olarak göz ardı edilen veya henüz yaygın olarak bilinmeyen birçok faktörü sorgular ve tedavi için hastalığın sonucuna odaklanmaz, hastalık isminden yani etiketinden ziyade hastalığa götüren sebeplere göre tedavi planlar. Her kişide bu faktörler çok çeşitli de değişkendir. O nedenle Dr. Yula, kronik hastalıkların tedavisini her kişide tamamen farklı olarak gerçekleştirmeye odaklanır.

SİBO Tedavisinde Naturopatik Tıp

Naturopatik tıp, bütüncül doğa tedavisine verilen isimdir. Naturopatik tıp tedavilerinde, vücudun kendi kendini onarması ve tedavi etmesi hedeflenir. Kelime anlamı olarak “doğanın yolu” anlamına gelir. Naturopatik tıp yöntemlerinin geçmişi insanlık tarihi kadar eskidir. Kayıtlarda M.Ö 400 yıllarında, Modern tıbbın babası kabul edilen Hippocrates vücudun kendi kendini onarma gücüne inanmıştır.

Naturopatik tıp, günümüz zamanında dünyanın birçok ülkesinde güvenle kullanılan ve giderek popüler olmaya başlayan bir tedavi yöntemidir.

Naturopatik Yaklaşımlarla SİBO Tedavisi

Naturopatik Tıp, kronik hastalıkların tedavisinde büyük başarı gösteren tedavi yaklaşımıdır. Farklı naturopatik tedavi yöntemleri vardır: Akupunktur, mikrobiyota tedavisi, tıbbi beslenme, fitoterapi, aromaterapi, IV destek tedavileri, bilinçaltı yaklaşım, vagal tedavi, beden ve nefes egzersizleri, bozucu alan tedavileri, nöral terapi, ağır metal şelasyonu kullanılan tedavi yöntemlerinden bazılarıdır. Doğal bütüncül tıp tedavileri hastanın ve hastalığın özelliklerine göre belirlenir. Kişisel özelliklere göre seçilen bütüncül yaklaşımla tedavi edilebilir.

TOP