acil destek
0501 570 70 70
×

DR YULA SAYFASINA HOŞGELDİNİZ

10501 570 70 70 no' lu telefondan Bizimle İletişime Geçin
2 Randevu Tarihinizi Belirleyin
3 Tedavi Sürecinize Hızlıca Başlayın !

Daha fazla bilgi için info@dryula.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Hafta içi 09:00 - 18:00
Cumartesi 09:00 - 18:00
Pazar Kapalı

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

NÖRALTERAPİ NEDİR ?

 

Nöralterapi, lokal anesteziklerin kullanılarak enjeksiyon tekniği ile yaralara, periferik sinirlere, otonomik ganglionlara, tetik noktalara, bezlere ve diğer dokulara zerk edilmesi ile uygulana bir tedavi (mezoterapi) yöntemidir.

Kişinin vejatatif (otonom sinir sistemini) dengeler, sempatik tonusu baskılar, kan ve lenf dolaşımını düzelterek, kronik hastalıklarda, kronik ağrı ve bir çok şikayette kullanılabilen bir tedavi sistemidir.

“Nöralterapi” tekniği, sinir sisteminin vücudun “otomatik” işlevlerinden sorumlu kısmı olan otonom sinir sisteminin işlev bozukluğunu onarmak için tasarlanmıştır. Proloterapi, ozon tedavisi ve akupunktur gibi diğer tekniklerle birlikte kullanıldığında, nöral terapinin en kötü kronik, görünüşte inatçı ağrı vakalarını bile çözmede etkili olabildiği gözlenmiştir.

Nöralterapide tedavi için ne kullanılır?

Nöralterapide tedavi için lokal anestezik ilaç grubundan olan prokain ve lidokain kullanılmaktadir. Bu maddeler çok seyreltilmiş olarak kullanılır. Burada amaç cildi uyuşturmak değil cilt ile sinir sistemi arasındaki refleks arkını kullanarak sempatik ve parasempatik sistem arasındaki dengeyi yeniden sağlamaktır. Bununla birlikte lenfatik akımı uyarması ve bölgesel kanlanmayı uyarması iyileşme üzerine olumlu etki etmektedir.

Nöralterapi nasıl çalışır ve ne kullanılır?

Nöralterapi, uygulanan bölgeye ve uygulama şekline göre farklı klinik etkileri bulunmaktadır. Nöral terapide etki süresinin kısa olması ve doku perfüzyonu üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle prokain tercih edilen lokal anestezik maddedir; ikincisi de etki metabolitlerinden (para-aminobenzoik asit ve dietilaminoetanol) kaynaklanmaktadır. Ayrıca sitokin metabolizmasını (IL6, TNF-alfa, CRP) etkilediği ve endokannabinoid sistemi aktive ettiği ve antiinflamatuar etkisinin de olduğu keşfedilmiştir.

Nöral Terapi Hakkında Bilgi Almak için 7/24 Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

Nöralterapi Sıkça Sorulan Sorular

Enjeksiyon tekniği ile cilt içine, kas içine, damar içine, kastaki tetik noktalara, eklem çevresi ve içine, genital organlara, yara izlerine, ağız içine, bademcikler etrafına, diş çevresi dokuya, sinirlere, prostat dokusuna, sinir ganglionlarına, akupunktur noktalarına gibi vücuttaki muayeneye göre belirlenen bölgelere uygulanır. Hangi bölgeye enjeksiyon yapılacağına hekim karar verir.

Nöralterapide lokal, segmental, ganglion ve bozucu alan gibi farklı uygulama aşamaları mevcuttur.

Nöralterapi deneyimli ellerde oldukça güvenli bir yötemdir ve an etki ihtimali çok düşüktür ve çoğu kendiliğinden düzelir. Çok nadir de olsa enjeksiyon yerinde hafif kızarıklık, tansiyon düşmesi, minör kanamalar, başka bölgede ağrı ve alerjik reaksiyonlar görülebilir.

Evet, Nöralterapi ile diğer bütüncül tedaviler eş zamanlı kullanılabilir. Nöralterapi diğer tedavilerle çakışmaz, sinerjik etki gösterir. Sonuç odaklı bir yöntem olduğu için hastaların uzun süre kullandığı kimyasal ilaçlardan kurtulmasını kolaylaştırır.

Kronik hastalık yönetimi için tek başına Nöral terapi yeterli değildir, bütüncül naturopatik yaklaşımın bir parçasıdır ve naturopatik temelli yaklaşım sergiler.

Nöralterapi nasıl etki eder?

Nöralterapinin etkileri enjeksiyon yeri ve deriniliğine göre farklı klinik amaçlar için kullanılmaktadır. Ana etki mekanizması kişinin vejatatif (otonom sinir sistemini) dengeler, sempatik tonusu baskılar, kan ve lenf dolaşımını düzelterek, kronik hastalıklarda, bozucu alanların tedavisinde, kronik ağrı ve bir çok şikayette kullanılabilen bir tedavi sistemidir.

Girişim alanlarındaki hücrelerin, hücre yüzeyinde anormal bir elektrik yükü vardır. Bu, sinirlerden beyne gönderilen anormal sinyallerle sonuçlanır (anormal afferent sinyaller). Bu sinyaller daha sonra anormal otonom sinir sistemi tepkilerini tetikler. Lokal anestezikler, zarı stabilize ederek ve elektrik yükünü normalleştirerek hücreleri etkiler.
Etkileri kısa sürse bile, hücresel metabolizmanın iyileşmesini sağlayarak daha sağlıklı bir hücresel ortam yaratır ve sistemin stabilize olmasına yardımcı olur. Geliştirilmiş hücresel metabolizma, toksinlerin hücreleri terk etmesine ve besinlerin girmesine izin vererek ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.

Nöralterapi hangi hastalıklarda kullanılır?

Nöralterapinin kullanıldığı durumlar:

  • Akut ve kronik ağrı (farklı kökenlere sahip baş ağrıları dahil),
  • İnflamatuar yanıtlar,
  • Baş ağrısı ve migren,
  • Zayıf dolaşım,
  • Kesintili girişim alanlarının neden olduğu çoklu kronik durumlar (romatizma gibi),
  • Kas-iskelet sistemi hastalıkları (siyatik, artritik eklem durumları, omuz veya kol sendromu, eklem ağrıları),
  • Prostat,
  • Kadın,
  • Alerji,
  • Böbrek, karaciğer ve akciğer gibi iç hastalıkları;
  • İyileşmeye yardımcı olduğu spor yaralanmaları,
  • Skar ağrısı, yumuşak doku travmaları,
  • Trigeminal nöralji,
  • Depresyon, emosyonel travma,
Dr. Yula’nın Yöntemi

Dr. Yula, hastalığı tetikleyen kişiye özgü faktörleri tespit eder ve bu kök faktörlere özgü naturopatik yöntemler ile iyileşmeyi hedefler. Bunun için hastanın beden, zihin ve ruhsal düzeyde ayrıntılı olarak değerlendirilmesi ve öykü kitabının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Zira tam şifa için hastalıklara üç boyutlu yaklaşılması gerektiğini savunur.

Dr. Yula, genel olarak göz ardı edilen veya henüz yaygın olarak bilinmeyen birçok faktörü sorgular ve tedavi için hastalığın sonucuna odaklanmaz, hastalık isminden yani etiketinden ziyade hastalığa götüren sebeplere göre tedavi planlar. Her kişide bu faktörler çok çeşitli de değişkendir. O nedenle Dr. Yula, kronik hastalıkların tedavisini her kişide tamamen farklı olarak gerçekleştirmeye odaklanır.

doç. dr. erkan yula basın

Neden Biz?

Her kronik hastalığın altında bağışıklık sistemi sorunları, mikrobiyota, stres ve travmalar, toksik yük ve bilinç altı yatar. Dr. YULA, kişiye özel tedavi algoritmaları uygulamaktadır.

Hastalarımızın öykülerini çok boyutlu olarak inceleyerek öncelikle hastalığa sebep olan faktörleri tespit ediyoruz. Çünkü hastalığa yol açan kök n edenlerin tespiti iyileşme için kritik aşamadır. Biz hastalıkların isimlerinden (etiketlerinden) ziyade vücuttaki hangi mekanizma ile bu hastalıklar ortaya çıkmış ise bozulan bu mekanizmaları tedavilerimizde hedefliyoruz. Aynı isimdeki bir hastalığa onlarca farklı sebep yol açabilir. O nedenle kişiye özel tedavi planlaması gerçekleştiriyoruz.

Naturopatik Tıp Nedir?

Naturopatik tıp, doğal bütüncül tedavisine verilen isimdir. Naturopatik tıp tedavilerinde, vücudun kendi kendini onarması ve tedavi etmesi hedeflenir. Kelime anlamı olarak “doğanın yolu” anlamına gelir. Naturopatik tıp yöntemlerinin geçmişi insanlık tarihi kadar eskidir. Kayıtlarda M.Ö. 400 yıllarında, Modern tıbbın babası kabul edilen Hippocrates vücudun kendi kendini onarma gücüne inanmıştır. Naturopatik tıp, günümüz zamanında dünyanın birçok ülkesinde güvenle kullanılan ve giderek popüler olmaya başlayan bir tedavi yöntemidir.
Bütüncül Yaklaşımlarla Tedavi Naturopatik Tıp, kronik hastalıkların tedavisinde büyük başarı gösteren tedavi yaklaşımıdır. Farklı naturopatik tedavi yöntemleri vardır: Akupunktur, mikrobiyota tedavisi, tıbbi beslenme, fitoterapi, aromaterapi, IV destek tedavileri, bilinçaltı yaklaşım, vagal tedavi, beden ve nefes egzersizleri, bozucu alan tedavileri, nöral terapi, ağır metal şelasyonu kullanılan tedavi yöntemlerinden bazılarıdır. Doğal bütüncül tıp tedavileri hastanın ve hastalığın özelliklerine göre belirlenir. Kişisel özelliklere göre seçilen bütüncül yaklaşımla tedavi hedeflenir.

TOP