İçindekiler
Doç. Dr. Erkan Yula
T+90 (212) 215 54 54
Email: info@dryula.com
Dr Yula
Teşvikiye Mahallesi, Hakkı Yeten Caddesi. No:11 Fulya Terrace Centre 1, no:8, Kat:5, 34394 Şişli/İstanbul
İçindekiler
Diz kireçlenmesi kendi kendine geçen bir sağlık sorunu değildir, bu sağlık sorunun geçmesi için hastaya özel bir tedavi planı gerekir. Masaj, tedaviyi destekleyen bir yöntemdir. Sıcak, soğuk uygulamalar da bu sağlık sorununa iyi gelen yöntemlerdir.
Başlangıç aşamasında olan diz kireçlenmesi için yürüyüş iyi gelir. Yürüyüş sayesinde diz eklemi ve etrafındaki kaslar kuvvetlendirilir. Ancak hastalığın ileriki aşamalarında uzun yürüyüşler hastaya ağrı yapabilir. Bu gibi durumlarda yürüyüşler kısa mesafeli olmalı, mümkün olduğunda düz yol üzerinde yürüyüş yapılmalıdır.
Diz kapağında kireçlenme çoğunlukla orta veya ileri yaştaki kişilerde olur. Cinsiyet risk faktörünü artıran bir etkendir. Bu sağlık sıkıntısı kadınlarda erkeklere oranla daha sık meydana gelir. Fazla kilosu olanlar, kaza, hastalık gibi yapısal hasara uğrayanlar da risk altında olan kişilerdir.
Kolesterol, böbrek hastalıkları, metabolizma bozuklukları, damar hastalıkları bu sağlık sorunun riskini artırır.
Diz kapağında kireçlenme orta veya ileri yaş kişilerin hastalığıdır. Ancak bazı durumlarda erken yaşta dizde kireçlenme meydana gelir.
Yaralanmalar, travmalar, kazalar, gut gibi iltihabi hastalıklar, artroz gibi iltihapsız romatizma türleri, aşırı kilo, doğumsal faktörler erken yaşta diz kireçlenmesine neden olabilir.