acil destek
0501 570 70 70
×

DR YULA SAYFASINA HOŞGELDİNİZ

10501 570 70 70 no' lu telefondan Bizimle İletişime Geçin
2 Randevu Tarihinizi Belirleyin
3 Tedavi Sürecinize Hızlıca Başlayın !

Daha fazla bilgi için info@dryula.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Hafta içi 09:00 - 18:00
Cumartesi 09:00 - 18:00
Pazar Kapalı

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Fibromiyalji, (Yumuşak Doku,Kas Romatizması) rahatsızlığınız mı var? Dr. Erkan Yula'yı şimdi arayın hemen Fibromiyalji rahatsızlığınızı değerlendirelim.

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz. Hergün 09:00 - 20:00

Fibromiyalji Nedir?

Fibromiyalji sendromu, vücudun belirli bölgelerinde görülen, uzun süreli ağrı ile kendini gösterir ve halk arasında “kas romatizması, yumuşak doku romatizması” olarak da adlandırılır. Kadınlarda daha sık görülür, en karakteristik belirtisi yaygın ağrılardır. Kronik bir şikayet olan bu hastalık kişinin yaşam konforunu oldukça düşürür, yaşam kalitesini bozar.

Fibromiyalji (Kas Romatizması) kronik yumuşak doku hastalığıdır. Uyku bozukluğu, ağır egzersizler, ağır yük taşıma, aşırı yorgunluk, sabah tutkunluğu ve halsizlik hastalığı tetikleyen unsurlardandır. Vücudun herhangi bir bölgesinde rastlanabilmektedir. Hasta olunan bölgede kaslar aşırı hassasiyet göstermektedir. Son zamanlarda yaşam tarzımızdan dolayı toplumda yaygın olarak görülen bir hastalıktır.

Günlük basit aktivitelerimizi bile olumsuz yönden etkileyebilmektedir. Hastaneye gelen vakalara bakılarak yaklaşık 1,4 milyon kişi fibromiyalji (kas romatizması) teşhisi konulmaktadır. Hastalığı belli edecek belirgin bir semptom bulunmamaktadır. Kişiden kişiye farklı şikayetler bulunabilmektedir. Tedavi sürecine şikayetleriniz azalsa da doktordan habersiz ilaçları bırakmamanız gerekmemektedir. Hastalığın tekrardan nüksetme riski oldukça fazladır. Tedavi tamamlanmazsa kas erimesi, iş gücü kaybı ve aktivitelerinizde düşüşe neden olabilmektedir.

Fibromiyalji Rahatsızlığınızla İlgili 7/24 Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

Fibromiyalji Belirtileri Nelerdir?

Fibromiyalji belirtileri çoğunlukla net değildir, birçok farklı şikayet belirtiler arasında vardır. Belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterir. Belirtilerin şiddeti dalgalanma gösterir yani bazen azalır, bazen de artabilir.

En Yaygın Belirtileri

Yaygın Ağrı
Yaygın ağrı, aynı zamanda vücudun farklı bölgelerinde hissedilen ağrılardır. Belirtileri arasında en sık rastlanan belirti yaygın ağrıdır. Yaygın ağrılar vücudun her bölümünde hissedilebilir. Ancak en sık ağrısı görülen bölgeler sırt ve boyun bölgeleridir.

Ağrı çoğunlukla donuk olup iki, üç ay hissedilir. Yaygın ağrıya kaslarda hassasiyet, sertlik eşlik edebilir. Ağrılar bazen azalır yada artar, ancak hiçbir zaman ortadan kaybolmaz, kronik olarak devam eder.

Aşırı Hassasiyet
Vücudun ağrı ve acıya aşırı duyarlı olması, en ufak bir temas sonucu bile acı hissedilmesi bir diğer belirtidir. Kişi acıya ve ağrıya olduğu gibi ışığa karşı da aşırı hassas ve duyarlı olabilir.

Baş ağrısı
Boyun ve omuz bölgesinde görülen şikayetler sertliğe ve baş ağrısına neden olabilir. Fibromiyaljide görülen baş ağrısı kişiden kişiye değişir. Bazı hastalarda hafif baş ağrısı görülürken bazı hastalarda migren gibi şiddetli baş ağrıları görülebilir.

Kaslarda Sertlik
Kaslarda sertlik hissi fibromiyalji belirtileri arasında yer alır. Kaslarda görülen sertlik uzun zaman aynı pozisyonda, hareketsiz kaldığında daha da şiddetlenebilir.

Bilişsel Zorluklar
Kas romatizması birçok kişide fibrofog (beyin sisi) gibi bilişsel zorluklara neden olabilir. Fibro Fog sonucu odaklanma güçlüğü, dikkat dağınıklığı, hafıza zayıflığı gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Yorgunluk
Hastalar kronik yorgunluğa sahip olabilirler. Hasta uzun süre uyusa bile vücudu dinlenmez ve yorgun olarak uyanırlar. Bazı durumlarda hastalarda uyku düzensizliği gibi şikayetlerde meydana gelir. Bu durum da yorgunluk, halsizlik gibi şikayetlere neden olur.

Diğer Belirtileri

Huzursuz bacak sendromu, Huzursuz bağırsak sendromu, Uyku Apnesi, Sistit (mesane şikayetleri), Ağrılı mesane sendromu, Gerginlik, Kaygı ve Depresyon gibi ruhsal sorunlar, Çene ekleminde ağrı, Çiğneme kaslarında ağrı, Yumuşak dokularda ağrı, Karın boşluğunda acı ve ağrı, Kadınların regli döneminde görülen şiddetli ağrı, Uyku sorunları, Hafıza sorunları ve unutkanlık

Fibromiyalji Neden Olur? Çeşitleri Nelerdir?

“Fibromiyalji neden olur?” sorusu bu hastalık hakkında en çok merak edilenler arasında yer alır. Fibromiyalji multifaktöriyel bir klinik durumdur. 

Kaygı, stres, nöro hormonal bozukluk, depresyon, kas sorunları, grip, soğuk algınlığı gibi viral enfeksiyonlar, zayıf bağışıklık sistemi, trafik kazası gibi fiziksel travmalar, psikolojik travmalar, rutubetli ortam, çalışma şartlarının ağır olması, gürültü, yaralanmalar, uzun süre bilgisayar başında oturma, doğum yapmak, cerrahi operasyon gibi durumlar fibromiyalji' ye neden olabilir.

Genetik faktörlerde bu hastalığın nedenleri arasında yer alır. Cinsiyette risk faktörleri arasındadır. Kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülen bir hastalıktır.

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

Fibromiyalji Tanısı Nasıl konulur?

Fibromiyalji sendromu belirtileri birçok hastalıklarda ortak görülen belirtilerdir. Bu nedenle farklı hastalıklarla karıştırılabilir.

Hastalığa özel test veya görüntüleme yöntemleri yoktur. Hastalığın tanısını tam olarak koyabilmek için ayrıntılı muayene ve değerlendirme, ayırıcı tanı testleri tanıyı koymak için yeterlidir. Hastalığın tanısını koyabilmek için kas-kuvvet muayenesi, eklem muayenesi büyük önem taşır.

Fibromiyalji' de Dr. Yula Yöntemi

Dr. Yula, naturopatik tıp yöntemleri sayesinde bu hastalığın tedavisinin mümkün olabileceğini olduğunu vurgulamaktadır. Naturopatik tıp (bütüncül doğal tedavi) fibromiyaljide etkili bir tedavi olarak adlandırılabilir.

Dr. Yula, hastalığı tetikleyen kişiye özgü faktörleri tespit eder ve bu kök faktörlere özgü naturopatik yöntemler ile iyileşmeyi hedefler. Bunun için hastanın beden, zihin ve ruhsal düzeyde ayrıntılı olarak değerlendirilmesi ve öykü kitabının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Zira tam şifa için hastalıklara üç boyutlu yaklaşılması gerektiğini savunur.

Dr. Yula, genel olarak göz ardı edilen veya henüz yaygın olarak bilinmeyen birçok faktörü sorgular ve tedavi için hastalığın sonucuna odaklanmaz, hastalık isminden yani etiketinden ziyade hastalığa götüren sebeplere göre tedavi planlar. Her kişide bu faktörler çok çeşitli de değişkendir. O nedenle Dr. Yula, kronik hastalıkların tedavisini her kişide tamamen farklı olarak gerçekleştirmeye odaklanır. Naturopatik tedavi algoritması olarak  “Accredited Naturopathic Medical Schools, America” müfredatı takip edilmeye çalışılmaktadır.

Fibromiyalji Tedavisinde Naturopatik Tıp

Naturopatik tıp, bütüncül doğal tedavi yaklaşımına verilen isimdir. Naturopatik tıp tedavilerinde, vücudun kendi kendini onarması ve tedavi etmesi hedeflenir. Naturopatik tıp yöntemlerinin geçmişi insanlık tarihi kadar eskidir. Kayıtlarda M.Ö 400 yıllarında, Modern tıbbın babası kabul edilen Hippocrates vücudun kendi kendini onarma gücüne inanmıştır.

Naturopatik tıp, günümüz zamanında dünyanın birçok ülkesinde güvenle kullanılan ve giderek popüler olmaya başlayan bir tıp ekolüdür.

Bütüncül Yaklaşımlarla Fibromiyalji Tedavileri

Naturopatik Tıp, kronik hastalıkların tedavisinde büyük başarı gösteren tedavi yaklaşımıdır. Farklı naturopatik tedavi yöntemleri vardır: Akupunktur, mikrobiyota tedavisi, tıbbi beslenme, fitoterapi, aromaterapi, IV destek tedavileri, bilinçaltı yaklaşım, vagal tedavi, beden ve nefes egzersizleri, bozucu alan tedavileri, nöral terapi, ağır metal şelasyonu kullanılan tedavi yöntemlerinden bazılarıdır. Doğal bütüncül tıp tedavileri hastanın ve hastalığın özelliklerine göre belirlenir. Kişisel özelliklere göre seçilen bütüncül yaklaşımla tedavi edilebilir.

Fibromiyalji ve Akupunktur

Yaygın kas ağrısı, kas güçsüzlüğü, kronik yorgunluk, baş ağrısı, uyku bozukluğu gibi şikayetlere neden olan kronik bir sağlık şikayetidir. Akupunktur bu endikasyonlarda kullanılan tamamlayıcı tıp yöntemidir.

Akupunktur fibromiyalji tedavisinde yeri olan bütüncül tedavi yöntemidir. Bu alanda birçok akademik makale bulunmaktadır. Akupunktur, yaygın ağrı, uyku problemleri, kronik halsizlik gibi fibromiyalji kaynaklı şikayetlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Fibromiyalji ve Kuru İğneleme

Kuru iğneleme tedavisi, fibromiyalji gibi kronik kas iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Kuru iğneleme tedavisinde oldukça ince uçlu iğneler kullanılır. Bu iğneler ilaç içermez. Bu tedavi sayesinde kaslara uyarı verilir ve sorunlu bölgenin kendi kendini onarması (enflamasyonun giderilmesi) hedeflenir.

Fibromiyalji ve Bitkisel İlaçlar

İnsanlık tarihi boyunca hastalıkların tedavisinde bitkilerden faydalanmıştır. Birçok ilaçların bitki özütlerinden elde edildiği bilinir. Fitoterapi ve aromaterapi naturopatik tedavi yöntemleri arasında yer alır ve fibromiyalji tedavilerinde de destekleyici amaçlı kullanılabilmektedir.

Fitoterapi tedavisi sayesinde fibromiyalji kaynaklı yangıların (enflamasyon) azaltılması ve kan dolaşımının sağlıklı olması amaçlanır. Fitoterapide kullanılan bazı bitkisel ilaçlar sayesinde uykuya geçişin kolaylaşması, kas ve eklem ağrılarının giderilmesi hedeflenir.
Aromaterapide kullanılan bitkisel uçucu yağlar sayesinde ağrılı noktalar üzerine yoğunlaşılarak, kişi ağrıdan uzak, rahat, huzurlu olarak günlük yaşantısına devam etmesi amaçlanır.

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

TOP