acil destek
0501 570 70 70
×

DR YULA SAYFASINA HOŞGELDİNİZ

10501 570 70 70 no' lu telefondan Bizimle İletişime Geçin
2 Randevu Tarihinizi Belirleyin
3 Tedavi Sürecinize Hızlıca Başlayın !

Daha fazla bilgi için info@dryula.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Hafta içi 09:00 - 18:00
Cumartesi 09:00 - 18:00
Pazar Kapalı

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Migren, (migren krizi) rahatsızlığınız mı var? Dr. Erkan Yula' ı şimdi arayın hemen Migren rahatsızlığınızı değerlendirelim. 

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

Migren Nedir?

Migren, beyinde bulunan sinir ve kan damarlarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle oluşan baş ağrısı türüdür. Halk arasında “migren krizi” olarak adlandırılan migren ağrıları sürekli veya tekrarlama eğilimde olur. Bu ağrılar herhangi bir travma, altta yatan patolojik hastalıklar nedeniyle olmaz, primer baş ağrıları arasında yer alır.

Her yaş grubunda görülebilen, sürekli veya tekrarlama eğiliminde olan primer bir baş ağrısı türüdür. Hastanın yaşam konforunu düşürür, iş ve günlük hayatını olumsuz etkiler. Kadınlarda görülme oranı erkeklere göre daha fazladır. Hastaların büyük çoğunluğu 30 yaş altı yaş grubundadır. Naturopati tıp yani doğal, bütüncül tıbbın yeri büyüktür.

Kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Ancak menopoz sonrası dönemde görülme oranı daha azdır. Migren, hastanın iş hayatını kısıtlayan, yaşam konforunu oldukça azaltan bir hastalıktır. İş gücünü olumsuz etkileyen hastalıklar arasında 2. sırada yer alır.

Bu hastalık çocukluk çağından itibaren görülebilir, ancak ergenlik döneminde başlama oranı daha yüksektir. Ataklar çoğunlukla 30 yaş altı dönemde başlar.

Migren Rahatsızlığınızla İlgili 7/24 Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

İçindekiler

Belirtileri Nelerdir?

Birçok hastalığı taklit edebilir ve çok farklı belirtilere yol açar. Baş ağrısı dışında bir çok belirtilere yol açabilir.

Baş ağrısı toplumda en sık rastlanan sağlık şikayetidir. Ancak her baş ağrısı migren değildir. Migren sadece baş ağrısı atağı değildir, atak başlangıcından sonuna kadar farklı evreleri vardır. Ataklar prondom evresi ile başlar. Prodrom evresi, ağrı başlamadan önceki zaman diliminde oluşan depresif ruh hali, dikkat bozukluğu, ense sertliği, ishal-kabızlık, iştah artması veya azalması, sık idrara çıkma, sık susama gibi şikayetlerin ortaya çıktığı dönemdir.

Prodrom evresinden sonra aura dönemi başlar. Aura dönemi çoğunlukla 5 ila 20 dakika içinde gelişir, bir saat içinde sonlanır. Aura döneminde vücudun bir yarısında, yüz ve dilin bir yarısında uyuşma, karıncalanma, iğnelenme hissi gibi şikayetler ortaya çıkar.

Ağrı evresi çoğunlukla başın arka bölümü, ense, başın bir bölümünde oluşan ağırlık, rahatsızlık ile başlar. Çok şiddetli migren ağrısı ile devam eder. Bu ağrı bazen saatler bazen ise günler boyunca sürebilir. Hastaların %20’sinde ağrı başın hep aynı tarafında görülür. Birçok hastada ise ağrı enseden başlar ve tüm baş bölgesine dağılır.

Ağrı sonrası olan evreye postdrom evresi denir. Postdrom evresinde hastada bitkinlik, yorgunluk hissi oluşur. Ağrının şiddetinin azalması ile beraber hasta rahatlar.

Diğer Belirtileri

Baş ağrısı, Ensede ağrı, Bulantı, İştahsızlık, İştah artması, Kusma, Sık idrara çıkma, Işık ve sese karşı aşırı duyarlılık, İshal, Kabızlık, Sık sık su içme isteği

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

Neden Olur? Çeşitleri Nelerdir?

Çevresel ve genetik faktörlerin birlikte etkilediği bir hastalıktır. Hastalığı tetikleyen sebepler araştırmalar sonucunda bulunsa da ana nedeni tam olarak bilinmez. Santral, genetik, nörolar ve vasküler sebepler, fizyolojik ve biyokimyasal etkenler hastalığı tetikleyebilir. Yakın aile bireylerinde migren olan kişilerde risk oranı üç kat daha fazladır.

Migren Çeşitleri
Migren ağrıları, çoğunlukla auralı ve aurasız olmak üzere iki tür olarak ayrılır. Bu iki tür arasında toplumda daha sık rastlanan migren çeşidi aurasız çeşididir. Hastaların %90’ında aurasız çeşidi görülür.

Aurasız Migren Nedir?
Hastalarının yüzde doksanında aurasız çeşidi görülür. Bu rahatsızlıkta 4 ila 72 saatlik tekrarlayan ve süren baş ağrısı atakları meydana gelir. Tipik özelliklerinden biri başın tek tarafında ağrı oluşmasıdır. Ağrı orta şiddette veya çok şiddetli ağrı olarak kendini gösterir. Ayrıca, ışık ve ses hassasiyeti, fiziksel aktivitelerle ağrı tetiklenir.

Auralı Migren Nedir?
Auralı migrende belirtiler ataklarından önce görülebilir. Atak öncesi, depresif ruh hali, dikkat dağınıklığı, ense bölgesinde sertlik, karıncalanma, uyuşma gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Aura belirtileri genellikle uzun sürmez, yarım saat ila bir saat arasında başlar ve biter. Bazı hastalar görsel aura yaşar. Görsel aura yaşayan hastalarda yıldızımsı şekiller, renkli lekeler gibi görüşte bozulma oluşabilir.

Bu rahatsızlık fiziksel belirtiler de gösterir. Bazı hastalarda dokunma duyusunda azalma, baş dönmesi, konuşma güçlüğü gibi migren belirtileri ortaya çıkabilir.

Migren Tanısı Nasıl konulur?

Anamnez (öykü) ve fiziksel muayene sonrası gerek duyulursa görüntüleme tetkikleri sonrası migren tanısı koyulmaktadır.

Ayırt edici tanı için ek testler gerekir. Fakat naturopatik bakış açısı ile bazı özel testler gerekebilmektedir.

Migren Olunca Ne Olur?

Bu hastalık beyindeki sinirler ve kan damarlarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle ortaya çıkar. Dış çevredeki birçok faktör migren ataklarını tetikleyebilir.

Atak tetiklendiğinde beyindeki migren oluşturucu olarak adlandırılan ilgili bölge aktif hale gelir. Bunun sonucu beyindeki kan damarları genişler ve inflamasyona neden olur. Ardından migren krizi olarak adlandırılan baş ağrısı, mide bulantısı gibi belirtiler ortaya çıkar.

Bu hastalık toplumda oldukça yaygın gözlenir. Toplumda 10 kişiden birinin bu hastalıktan etkilendiği araştırmalar sonucu tespit edilmiştir.

Bizi Aramaktan çekinmeyiniz . Hergün 09:00 - 20:00

Migren' de Dr. Yula Yöntemi

Dr. Yula, naturopatik tıp yöntemleri sayesinde bu hastalığın tedavisinin mümkün olabileceğini vurgulamaktadır. Naturopatik tıp (bütüncül doğal tedavi) etki olasılığı yüksek bir tedavi yöntemi olarak adlandırılabilir.

Dr. Yula, hastalığı tetikleyen kişiye özgü faktörleri tespit eder ve bu kök faktörlere özgü naturopatik yöntemler ile iyileşmeyi hedefler. Bunun için hastanın beden, zihin ve ruhsal düzeyde ayrıntılı olarak değerlendirilmesi ve öykü kitabının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Zira tam şifa için hastalıklara üç boyutlu yaklaşılması gerektiğini savunur.

Dr. Yula, genel olarak göz ardı edilen veya henüz yaygın olarak bilinmeyen birçok faktörü sorgular ve tedavi için hastalığın sonucuna odaklanmaz, hastalığa götüren sebeplere göre tedavi planlar. Her kişide bu faktörler çok çeşitli de değişkendir. O nedenle Dr. Yula, migren hastalığının tedavisini her kişide tamamen farklı olarak gerçekleştirir.

Migren Tedavisinde Naturopatik Tıp

Naturopatik tıp, bütüncül doğa tedavisine verilen isimdir. Naturopatik tıp tedavilerinde, vücudun kendi kendini onarması ve tedavi etmesi hedeflenir. Kelime anlamı olarak “doğanın yolu” anlamına gelir. Naturopatik tıp yöntemlerinin geçmişi insanlık tarihi kadar eskidir. Kayıtlarda M.Ö 400 yıllarında, Modern tıbbın babası kabul edilen Hippocrates vücudun kendi kendini onarma gücüne inanmıştır.

Naturopatik tıp, günümüz zamanında dünyanın birçok ülkesinde güvenle kullanılan ve giderek popüler olmaya başlayan bir tedavi yöntemidir.

Bütüncül Yaklaşımlarla Tedavi

Naturopatik Tıp, kronik hastalıkların tedavisinde büyük başarı gösteren tedavi yaklaşımıdır. Farklı naturopatik tedavi yöntemleri vardır: Akupunktur, mikrobiyota tedavisi, tıbbi beslenme, fitoterapi, aromaterapi, IV destek tedavileri, bilinçaltı yaklaşım, vagal tedavi, beden ve nefes egzersizleri, bozucu alan tedavileri, nöral terapi, ağır metal şelasyonu kullanılan tedavi yöntemlerinden bazılarıdır. Doğal bütüncül tıp tedavileri hastanın ve hastalığın özelliklerine göre belirlenir. Kişisel özelliklere göre seçilen bütüncül yaklaşımla migren tedavi edilebilir.

Akupunktur ile Tedavi

Akupunktur, sağlıklı bir insan bedeni ve konforlu yaşam için ruhsal, bedensel, ve zihinsel enerji dengesinin sağlanmasında yaygın olarak tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi 3000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Vücutta enerji dolaşımının çeşitli nedenlerle hasara uğraması sonucu hastalıklar meydana gelir. Akupunktur bozulan enerji dengesini onarabilir, bu sayede organizma sağlık sorunuyla baş edebilir. Akupunktur, migren tedavisinde ağrı ataklarının gelmesini önleyebileceği gibi tedavide de etki sağlayabilmektedir.

Bitkisel İlaçlar ile Tedavi ve Destek Gıdaları

İnsanlık tarihi boyunca hastalıkların tedavisinde bitkilerden faydalanmıştır. Birçok ilaçların bitki özütlerinden elde edildiği bilinir. Fitoterapi ve aromaterapi naturopatik tedavi yöntemleri arasında yer alır ve migren tedavileri arasında yer alır.

Fitoterapi tedavisi sayesinde migrene kaynaklı yangılar giderilebilir, kan dolaşımının sağlıklı olması ve  karaciğer detoksunun kuvvetlendirilmesi hedeflenir. Fitoterapide kullanılan bazı bitkisel ilaçlar sayesinde uykuya geçişin kolaylaşması, kas ve eklem ağrıları giderilmesi desteklenir.

TOP