acil destek
0501 570 70 70
×

DR YULA SAYFASINA HOŞGELDİNİZ

10501 570 70 70 no' lu telefondan Bizimle İletişime Geçin
2 Randevu Tarihinizi Belirleyin
3 Tedavi Sürecinize Hızlıca Başlayın !

Daha fazla bilgi için info@dryula.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Hafta içi 09:00 - 18:00
Cumartesi 09:00 - 18:00
Pazar Kapalı

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Kronik Yorgunluk Nedir?

Kronik yorgunluk sendromu kişinin gerekli miktarda, gerekli şartlarda dinlenmesine rağmen kendini yorgun, halsiz ve mutsuz hissetmesi, eğitim ve iş hayatında veriminin azalması, günlük yaşantıdan keyif alamaması şikayetidir.

Kişi günlük yaşantısında bir iş yaparken, spor, egzersiz yaparken, tempolu aktivitelerde fiziksel ve psikolojik anlamda enerjisinin azalması durumuna yorgunluk denir. Yorgunluğun fiziksel, ruhsal, kronik olmak üzere farklı çeşitleri vardır. Aylarca, sürekli devam eden, dinlenme durumunda dahi geçmeyen yorgunluk ‘kronik yorgunluk’ olarak adlandırılır. Mevsim geçişleri bu şikayeti tetikleyen bir faktördür. Bu sağlık şikayeti olan kişiler sadece fiziksel olarak etkilenmez, ruhsal olarak da şikayet yaşarlar. 6 aydan uzun süren, geçmeyen yorgunluğu olan kişiler bu sağlık şikayeti olabilir, doktor gözetimi altında kronik yorgunluk tedavisi olmalıdır.

Kronik Yorgunluk Nedenleri? Belirtileri ve Tedavisi

Yoğun yaşam şartları, zorlu iş hayatı, stresli yaşam, hava koşulları gibi etmenler insan sağlığını olumsuz etkiler. Bu olumsuz etmenler kronik yorgunluk gibi birçok hastalığa davetiye çıkarır.
Kişinin gerekli dinlenme şartlarına uymasına rağmen kendini sürekli yorgun, bitkin ve üzgün hissetmesidir. Bu şikayet kişinin iş hayatını, eğitim hayatını, günlük yaşantısını oldukça olumsuz etkiler. Bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sağlık şikayetidir.

İçindekiler

Kronik Yorgunluk Rahatsızlığınızla İlgili 7/24 Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

Kronik Yorgunluk Neden Olur?

Sürekli yorgunluk hissinin nedenleri kişinin yaşına göre farklılık gösterir. Genç bireylerde kansızlık, iş ve eğitim yaşamında olan stres, depresyon gibi durumlar sürekli yorgunluğa neden olabilir. Yaşı daha ileri olan bireylerde ise daha çok diyabet, kalp ve karaciğer hastalıkları gibi sağlık sorunları bu şikayete neden olabilir. Bu sağlık şikayeti bazı hastalıkların da belirtisi olabilir. Kronik yorgunluğun nedeninin bulmak için idrar, kan tahlillleri, karaciğer enzimlerinin ve tiroid fonksiyonlarının ölçümü istenebilir. Bu ölçümler ve testler sonucuna göre tedavi planlanır ve altta yatan hastalık var ise tedavi edilir.

Sürekli, kronikleşen yorgunluk hissinin nedenleri arasında depresyon üst sıralarda yer almaktadır. Bunun dışında sürekli yorgunluk hissinin nedenleri şu şekildedir

kronik yorgunluk belirtileri

  • Böbrek üstü bezi sorunları
  • Böbrek hastalıkları
  • İnsülin direnci, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet
  • İş stresi
  • Depresyon
  • Anksiyete
  • Kolit gibi bağırsak şikayetleri
  • Karaciğer hastalıkları
  • Romatizmal hastalıklar
  • Kansızlık (anemi)
  • Başta D ve B12 olmak üzere vitamin, mineral değerlerinin düşük olması
  • Sağlıksız uyku düzeni
  • Aydınlık ortamda uyuma

Kronik Yorgunluk Belirtileri Nelerdir

Kronikleşen, sürekli yorgunluk belirtileri bazı sağlık sorunları ile karıştırılabilir. Kendini yorgun, halsiz hisseden her kişide kronik yorgunluk sendromu olduğu anlamına gelmez.

Kısa dönemli yorgunluk, stres ve sıkıntı da bu sağlık şikayetiyle aynı belirtileri gösterebilir.
Bu hastalığın teşhisi için mutlaka hekime gidilmeli ve hekimin önerdiği tedavi planına uyulmalıdır.
Kronik yorgunluk sendromunun en sık görülen belirtileri şunlardır 

  • Geçmeyen yorgunluk, halsizlik durumu
  • Kas ve eklemlerde ağrı
  • Karın ağrısı
  • Boğaz ağrısı
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Düşük enerji
  • Unutkanlık, odaklanma sorunu
  • Bağışıklık sisteminin zayıf düşmesi
  • Depresyon
  • Sürekli mutsuzluk ve huzursuzluk
  • İş hayatında olumsuz tavırlar
  • Günlük hayatta olumsuz tavırlar
  • Bağırsak sorunları
Kronik Yorgunluk Teşhisi Nasıl Konur?
“Kendimi sürekli yorgun ve uykusuz hissediyorum ne yapmalıyım?” Sorusu birçok kişinin sorduğu bir sorudur.
Kendini sürekli yorgun ve uykusuz hisseden kişiler mutlaka uzman bir doktora görünmelidir.
Doktor tarafından yapılacak muayene, istenen test ve ölçüm değerlerine göre teşhis yapılabilir. Hastalık birçok psikolojik hastalıklarla aynı belirtileri gösterir. Bu nedenle hastanın öyküsü dikkatli dinlenmelidir. Hastanın yaşı, genel sağlık durumu, genetik yatkınlığı olan hastalıklar da önemlidir. Altta yatan bazı hastalıklarda bu sendroma neden olabilir. Bu nedenle ilgili kan ve idrar tahlilleri, ölçümler, hatta görüntüleme teknikleri teşhis için önemlidir. Bu sayede altta yatan hastalık olup olmadığı öğrenilir ve tedavi o şekilde planlanır.

Kronik Yorgunluk Nelere Yol Açar?

Sürekli yorgunluk hissi kişinin yaşam enerjisini oldukça olumsuz etkiler. Kişi kendini sürekli halsiz, bitkin ve mutsuz hisseder. Bu durum günlük yaşantısını, iş ve eğitim yaşantısını olumsuz etkiler. Bazı kişilerde sürekli uyuma isteğine neden olabilir. Kişi istediği kadar uyusa bile uyandığında kendini uykusuz hisseder. Psikolojik yorgunluk kişilerde sürekli mutsuzluğa ve huzursuzluğa yol açar. İleri durumlarda ise depresyon gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Erkeklerde, kadınlara göre daha fazla görülen bir şikayettir.

Kronik Yorgunluk Tedavisi Nasıl Yapılır?

“Kronik yorgunluk nasıl geçer?”

Bu sorunun cevabı için hasta öncelikle doktora gitmelidir. Doktor tarafından ayrıntılı muayene ve gerekli test, tahlil, görüntüleme teknikleri sayesinde kronik yorgunluk sendromu tanısı konulur. Bu sağlık şikayetinin tedavisi tamamen hastaya özel belirlenir. Altta yatan bir hastalık var ise öncelikle o hastalık tedavi edilir. Örneğin hastada kansızlık var ise kan değerlerinin düzelmesi için tedavi planlanır. Vitamin ve mineral değerlerinde düşüklük var ise tedavinin seyri o şekilde ilerler.
Hastanın yaşı, genel sağlık durumu, yaşam standartlarına göre tedavi planını etkileyen faktörlerdir. Bazı hastalarda psikolojik yorgunluk görülebilir. İş yapma isteğinin olmaması, uykusuzluk, ileri derecede kaygı, depresyon gibi şikayetler psikolojik yorgunluğun belirtileri arasında yer alır. Bu durum söz konusu olduğunda psikolojik terapiler ve tedaviler gerekli olabilir.

Naturopatik (Doğal Bütüncül Tedavi) Yöntemleri ile Tedavisi

Naturopatik tedavi yöntemleri kronik yorgunluk sendromu tedavisinde oldukça etkilidir. Naturapatik (doğal bütüncül tedavi) yöntemleri sadace sürekli yorgunluk ve uyku halini tedavi etmez, altta yatan hastalıkların tedavisini de destekler. Bitkisel tedavisi, ozon tedavisi, akupunktur, gıda takviyeleri gibi doğal bütüncül tedavi yöntemleri kronik yorgunluk sendromunun tedavileri arasında yer alır.
Naturopatik tedavi yöntemleri ile sürekli yorgunluk ve uyku hali tedavisi kişiye özel planlanır.
Doğal bütüncül tedavi yöntemlerinde öncelikle hastalığın ana nedeni bulunur ve çözüm için uygun yol haritası hazırlanır. Altta yatak hastalık, kansızlık, vitamin ve mineral eksikliği, yetersiz beslenme gibi sorunlar da doğal tıp yöntemleriyle çözüme kavuşturulması hedeflenir.

Kronik Yorgunluk Tedavisi İstanbul

“Sürekli yorgun hissediyorum ne yapmalıyım?” Sorusunu soran herkes Doç. Dr. Erkan Yula ile kronik yorgunluk sendromu tedavisine kolaylıkla başvurabilirler.
Doç. Dr. Erkan Yula, sürekli yorgunluk, halsizlik ve uyku haline doğal tıp yöntemleri ile çözüm sunmaktadır. Bu tedaviler kişiye özel planlanır. Hastanın genel sağlık durumu, yaşı, genetik etkenleri tedavinin seyrini belirler. Bu sendrom kişinin yaşam kalitesini ve kişinin çevresindeki insanları olumsuz etkiler. Bu sebeple ciddiye alınmalı ve tedavisi hemen yapılmalıdır.

Akupunktur ile Tedavisi

Akupunktur kronik yorgunluk tedavisinde oldukça etkili olan doğal bir tedavi yöntemidir.
Akupunktur sayesinde yaygın enlamasyon, stres,  karaciğer, safra kesesi meridyeni patolojileri ve yin yang dengesizliği  gibi birçok faktör ortadan kalkması hedeflenir. Akupunktur noktalarından enerjiyi dengeleyen noktalar tedaviye alınmalıdır.

Binlerce yıldır güvenle kullanılan bu kadim yöntem ehil ellerde oldukça güzel sonuçlar vermektedir.

Ozon Tedavisi

Ozon tedavisi kronik yorgunluk tedavisinde oldukça etkili olan doğal bir tedavi yöntemidir.
Ozon sayesinde yaygın enflamasyon önemli ölçüde azalmasını destekler. Enerji metabolizmasını uyarılmasını sağlayabilir. Kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini artırabilir. Kan dolaşımını düzenleyip, kişinin enerji düzeyini artırılmasını hedefler.  Ozon yöntemi hastaya özgü seçilmelidir. Ozon dozu ve verilecek yöntem en kritik aşamadır. Ehil ellerde oldukça etkili yöntemler arasındadır.

Detoks Tedavisi

Vücutta ağır metal, toksin birikimi organları yorarak hücresel yaşlanmaya yol açar. Detoks anti-aging etki sağlayarak hücre yenilenmesi ve enerji metabolizmasını düzenleyebilir. Sağlıklı bir detoks süreci sağlıklı bir ömürü destekler.

Bitkisel İlaçlar ile Tedavisi

İnsanlık tarihi boyunca hastalıkların tedavisinde bitkilerden faydalanmıştır. Günümüzde birçok ilaç bitki özütlerinden elde edilmektedir. Fitoterapi ve aromaterapi naturopatik tedavi yöntemleri arasında yer alır ve kronik yorgunluk tedavileri arasında yer alır.
Fitoterapi tedavisi sayesinde yangılar giderilip, karaciğer detoksu kuvvetlendirilmesi, kan dolaşımının sağlıklı olması hedeflenir ve bağırsak mikrobiyotası desteklenir. Fitoterapide kullanılan bazı bitkisel ilaçlar sayesinde uykuya geçiş kolaylaşmasına yardımcı olur, stres üzerine olumlu etki sağlayabilir.
Aromaterapide kullanılan bitkisel ilaçlar sayesinde yangılı noktalar tedavi edilerek, kişi halsizlikten uzak, rahat, huzurlu olarak günlük yaşantısına devam etmesi hedeflenir ve mooduna olumlu etki sağlayabilmektedir.

Hastalıklara Dr. YULA’nın Yaklaşımı

Dr. YULA, klinik naturopatik yaklaşım ile bir çok kronik hastalığın tedavisinin mümkün olabileceğini vurgulamaktadır. 

Dr. YULA, hastalığı tetikleyen kişiye özgü faktörleri tespit eder ve bu kök faktörlere özgü naturopatik yöntemler ile iyileşmeyi hedefler. Bunun için hastanın beden, zihin ve ruhsal düzeyde ayrıntılı olarak değerlendirilmesi ve öykü kitabının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Zira tam şifa için hastalıkların üç boyutlu yaklaşılması gerektiğini savunur.
Dr. YULA, genel olarak göz ardı edilen veya henüz yaygın olarak bilinmeyen birçok faktörü sorgular ve tedavi için hastalığın sonucuna odaklanmaz, hastalık isminden yani etiketinden ziyade hastalığa götüren sebeplere göre tedavi planlar. Her kişide bu faktörler çok çeşitli ve değişkendir. O nedenle Dr. YULA, kronik hastalıkların tedavisini her kişide tamamen farklı olarak gerçekleştirmeye odaklanır. Naturopatik tedavi algoritması olarak  “Accredited Naturopathic Medical Schools, America” müfredatı takip edilmeye çalışılmaktadır.

Naturopatik Tıp Nedir? ve Tedavide Yeri

Naturopatik tıp, bir bakıma bütüncül doğal tedavi yaklaşımıdır. Semptomdan ziyada hastalıkların kök nedenlerine odaklanan kadim tıp disiplini ile günümüz tıbbını birleştirir. Naturopatik tedavilerde, 7 ana prensip vardır ve bunlardan birkaçı “doğanın iyileştirici gücü, vücudun kendi kendini onarması ve önce zarar vermeme” ilkesidir. Klinik Naturopatik yaklaşım, uygun modern tıbbi yöntemlerle harmanlanarak yapılır. Naturopatik Tıp tedavi yöntemlerinin geçmişi insanlık tarihi kadar eskidir. Kayıtlarda M.Ö 400 yıllarında, Modern tıbbın babası olarak kabul edilen Hippocrates ve 980-1037 yıllarında yaşayan İbn Sînâ naturopatik tıp uygulayıcıları arasında kabul edilmektedir.

Naturopatik Tıp, günümüzde dünyanın birçok ülkesinde güvenle kullanılan, popülerliği giderek artan ve uluslararası kabul gören bir tıp ekolüdür. (Bakınız: Association of Accredited Naturopathic Medical Colleges, America)

Neden Biz?

Her kronik hastalığın altında bağışıklık sistemi sorunları, mikrobiyota, stres ve travmalar, toksik yük ve bilinç altı yatar. Dr. YULA, kişiye özel tedavi algoritmaları uygulamaktadır.

Hastalarımızın öykülerini çok boyutlu olarak inceleyerek hastalığa sebep olan kök faktörleri tespit ediyoruz. Çünkü hastalığa yol açan kök nedenlerin tespiti iyileşme için kritik aşamadır. Biz hastalıkların isimlerinden (etiketlerinden) ziyade vücuttaki hangi mekanizma ile bu hastalıklar ortaya çıkmış (üç boyutlu yaklaşım) ise bozulan bu mekanizmaları tedavilerimizde hedefliyoruz. Aynı isimdeki bir hastalığa onlarca farklı sebep yol açabilir. O nedenle kişiye özel tedavi planlaması gerçekleştiriyoruz. Yan etki ihtimali yok denecek kadar az ve iyileşme potansiyeline sahip güncel klinik naturopatik uygulamaları tercih ediyoruz.

Dr. Yula 2023

TOP