acil destek
0501 570 70 70
×

DR YULA SAYFASINA HOŞGELDİNİZ

10501 570 70 70 no' lu telefondan Bizimle İletişime Geçin
2 Randevu Tarihinizi Belirleyin
3 Tedavi Sürecinize Hızlıca Başlayın !

Daha fazla bilgi için info@dryula.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

Hafta içi 09:00 - 18:00
Cumartesi 09:00 - 18:00
Pazar Kapalı

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Kronik Yüz Ağrısı Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ağrı, insanlar için hoş olmayan bir duyu olsada aslında vücudun koruma mekanizmasının bir parçasıdır.Bazı ağrılar kronikleşirse neredeyse insanın bir parçası haline dönüşebilir. Yüz ağrıları da bunlardan biridir. Yüz bölgesinde birçok nedenden dolayı ağrı meydana gelebilir. Ancak yüz ağrıları toplumda her zaman önemsenmez, doktora başvurulmaz; yüz ağrısı geçmeyerek kronikleşebilir. Kronik Yüz Ağrısı nedenleri farklı olabilir, tedavisi de hastalığın nedenine bağlı değişebilir. Doğal bütüncül tedavi yöntemleri bu sağlık sorununa neden olan kök nedeni iyileştirir, kronik yüz ağrılarını tamamen geçirmeyi hedefler.

Kronik Yüz Ağrısı Neden Olur?

Soğuk algınlığı, çene kası gerginliği, baş, boyun ve diş hastalıkları, travma, trigeminal nöralji, trigeminal nevralji, migren gibi hastalıklar yüz ağrısına neden olabilir.

Akustik nöroma, fibromiyalji, kanser, lupus, polimiyalji romatizması gibi hastalıklarda nadiren yüz ağrısına neden olabilir.

İçindekiler

Kronik Yüz Ağrısı Rahatsızlığınızla İlgili 7/24 Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

Nasıl Olur?

Yüz ağrısı; ani şiddetli beliren, birden başlayan ve biten, bazen tek taraflı bazen iki tarafta da görülen ağrı tipi olarak yaygın görülür. Dokunmak, yemek yemek, diş fırçalamak, konuşmak, sıcak, soğuk hatta yutkunmak ağrıları tetikleyebilir.

Belirtileri Nelerdir?

Kronik yüz ağrısının belirtileri hastalığın nedenine göre değişebilir; başlıca belirtileri şu şekildedir:

  • Sinir tahrişi nedeniyle oluşan yüz ağrısında; yüzde uyuşma,
  • Yüzde yanma hissi,
  • Aşırı hassasiyet,
  • Yüzde kaşıntı,
  • Bazı durumlarda zona,
  • Suratta batma hissi,
  • Işığa aşırı duyarlılık,
  • Suratın kızarması ve şişmesi,
  • Kulak ağrısı,
  • Çene ağrısı,
  • Diş etlerinde ağrı,
  • Diş ağrısı,
  • Her iki tarafta veya tek taraflı baş ağrısı,
  • Alın bölgesinde ağrı

Yüz ağrısı genel olarak kramp şeklinde yada ani ağrı olarak tanımlanabilir. Bu sağlık sorunu yüzün diğer tarafları, baş, ve kulak bölgesine dağılabilir.

Nasıl Geçer?

Kronik yüz ağrısının geçmesi için altta yatan neden mutlaka tedavi edilmelidir. Ayrıca; düzenli egzersiz yapmak, stres ve sinirden uzak durmaya çalışmak, sağlıklı ve yeterli bir uyku kronik yüz ağrısını geçirmek için faydalıdır.

Kronik Yüz Ağrısına Neden Olan Hastalıklar

Sinüzit:

Yüz kemiğinde bulunan sinüslerin tıkanması sonucu oluşan hastalıktır. Sinüsler içi hava dolu hücrelerdir ve burnu nemli tutmak için mukus salgılarlar. Nezle, grip gibi enfeksiyonlu hastalıklar burun içinde ödem ve şişmeye neden olur. Bunun sonucu mukus burun içine giremez ve sinüslerde birikir, basınca neden olur. Bunun sonucu sinüzit hastalığı ortaya çıkar.

Sinüzit, kronik yüz ağrısının en yaygın nedenlerinden biridir. Sinüzit kaynaklı kronik yüz ağrısı; yüzün ön bölümü, yanaklar, göz arkasında hissedilebilir.

Migren:

Kronik yüz ağrısına neden olan bir diğer sağlık sorunu migrendir. Migrenin en büyük belirtisi baş ağrısı olsa da bu ağrı alın, şakaklar, göz arkası ve kulak arkasında hissedilebilir.

Miyalji:

Miyalji, geçmeyip kronikleşen, kişinin hayatını zorlaştıran kas ağrılarıdır. Psikolojik nedenleri travmalar, yaralanmalar, soğuk algınlı miyaljiye neden olabilir. Miyaljinin neden olduğu ağrılar çoğu zaman hastalık iyileştiğinde geçer; ancak bazı durumlarda başka nedenlerden dolayı hastalık kronikleşir ve kalıcı hal alabilir.

Çene eklemi ve temporomandibular eklem ağrısı:

Temporomandibular (TME), çene ekleminde yaşanan sağlık sorunu kronik yüz ağrısına neden olabilir. Temporomandibular ağrı; sakız çiğnerken, yemek yerken, konuşurken kısacası çenenin açılıp kapandığı her an şakaklarda, çene yanlarında hissedilir. Sık sık baş ağrısı bu sağlık sorununa eşlik eder.

Temporomandibular eklem romatizmal hastalıklar, komşu yapılarda oluşan hasarlar gibi nedenlerden ağrı yapabilir.

Tedavisi Nelerdir?

Kronik yüz ağrısı tedavisi için öncelikle ağrıya neden olan hastalık iyileştirilmelidir. Örneğin; ağızda olan çürük diş tedavi edilmeli veya bu ağrısıya neden olan sinüzit iyileştirilmelidir. Bu ağrının tedavisi altta yatan hastalığa göre değişiklik gösterir.

Doğal Bütüncül (Naturopatik) Tedavi Yöntemleri ile Tedavisi

Doğal bütüncül (naturopatik) tedaviler, kişinin özelliklerine göre, kişiye özel planlanır ve şikayete neden olan kök neden ortadan kaldırılarak, iyileşme hedeflenir.

Ağrısına neden olabilecek birçok sağlık sorunu vardır. Doğal bütüncül (naturopatik) tedavi öncelikle ağrısıya neden olan hastalığı tespit eder ve o hastalığın yileşmesini hedefler.

Akupunktur, kuru iğneleme, ozon, hacamat, PRP kronik yüz ağrısı tedavisinde kullanılan doğal yöntemlerden bazılarıdır.

Kuru iğne tedavisi ile tedavisi:

Kuru iğne tedavisi, bazı nedenlerden dolayı oluşan ağrılı, gergin kaslara çeşitli boyuttaki iğnelerin uygulanmasıdır. Kuru iğne tedavisi yüz bölgesinde bulunan tetik noktalarına uygulanır ve ağrı şikayetinin iyileşmesini destekler.

Ozon ile tedavisi:

Ozon tedavisi, vücudun oksijen değerini artırıp, bağışıklık sistemini güçlendirebilmektedir. Kronik yüz ağrısında ozon tedavisi dolaşım sistemini sağlıklı kılar, ödemi azaltır. Bu etkenler sayesinde ağrı iyileşmesini destekler.

PRP ile tedavisi:

PRP, kişinin kendi kanından elde edilen, trombosit bakımından zengin plazma tedavisidir. PRP vücutta iyileşme sağlayıp, kronikleşmiş ağrıları gidermeye yardımcı olur.

Bazı durumlarda ozon ile PRP tedavisi kombine edilebilir.

Akupunktur ile tedavisi:

Akupunktur, birçok ağrı tedavisinde kullanılan doğal bütüncül (naturopatik) tedavi yöntemlerinden biridir. Yüz ağrısı tedavisi için akupunktur seansları kişinin hastalığının şiddetine göre, kişiye özel belirlenir.

Doç. Dr. Erkan Yula ve ekibi, hızlı etkili Yeni Nesil Skalp Akupunktur (YNSA) ile kronik yüz ağrısı şikayeti olan hastalara yardımcı olarak tedavi sağlamaktadır.

TOP